КОЛОРИТНОСТ, АРОМАТИ, ОТКРОВЕНИЕ

ДЕН 1 София – Делхи 
Среща на летище София за полет до Делхи в 11.30 часа. Пристигане в Делхи около 00.05 часа и посрещане на летище от представител на фирмата - партньор на Хермес Холидейс за трансфер до хотела. Настаняване и нощувка. 

ДЕН 2 Делхи 
След закуска следва oбиколка на града с местен екскурзовод на английски език. Посещението на забележителностите започва с най-голямата джамия в Индия – Jama Masjid. Нейния строеж започнал през 1644 г. и не била довършена цели 14 години. Следва посещение на Червената крепост, Индийската порта и завършвате с Президентството и Парламента. Първоначално Делхи обърква с тъплата и трафика си, но след като бъде изследван, очарова с искреността и изоблието си. Можете да се насладите на огромните пазари изпълнени със разнообразие от всичко, което желаете или търсите, а защо и да не се изгубите?Денят завършва с прибиране в хотела и нощувка. 

ДЕН 3 Делхи – Джайпур 265 км/ок. 5 ч. 
След закуска следва индивидуален трансфер до Джайпур. Настаняване в хотела. Възможност за посещение на Храмът Бирла. Нощувка. 

ДЕН 4 Джайпур 
Закуска в хотела. Розовият град е добре познат в цяла Индия, в цял свят, поради изключителната си колоритност, търговия, забележителности... Времето тук е ралично от това в Делхи, топлият вятър на пустинята веднага напомня за себе си. Любимо място на търговците, Джайпур пленява всеки, който го посети. Усмивката на лицето не помръква по време на обиколката на града с посещение на Амбер - традиционна раджастанска крепост-дворец, където имате възможност да се качите на слон. Посещавате и Хава Махал - построен през 1799г. от Махараджа Саваи Пратап Сигх, най-важният паметник на Джайпур. Ослепителния пет-етажен, полу-осмоъгълен паметник със 152 прозореца с висящи решетъчни балкони, е изящно творение на архитектурата от времето на Раджпут. Обядът ще бъде в някой от приятните местни ресторанти, в които да опитате и традиционната кухня на Раджастан. След приключване на обиколката имате свободно време, но внимавайте да не станете жертва на маймуните-крадци, които кръстосват покривите и биват истинска напаст за местните търговци. Следва прибиране в хотела, вечеря и нощувка. 


ДЕН 4 Джайпур - Агра 250 км/ок. 5 ч. 
След закуска отпътувате за Агра с разглеждане на Фатехпур Сикри – старата столица на Моголската империя, построена от император Акбар през 1569 г. Била изоставена 15 години след построяването си, паради недостиг на вода. Наклонените нива на града били свързани в тераси, предназначени за различни комплекси като Йами Амсджид, Буланд Дарваза и гробницата на шейх Селим Чишти; Хас Махал Шаха Базар, Панч Махал, Куабах, Диван-и-Кас, Ануп-Талао, Чаупар и Диван-и-Ам. Съвременната система за напояване и водоснабдяване, които са пригодени тук, предполага изключително интелигентно планиране на града от императора на моголите. По пътя спирате за обяд в добър местен ресторант, а след това продължавате пътуването до Агра. След пристигане, настаняване в хотел и следобедно посещение на едно от съвременните чудеса, олицетворяващо самата Индия, изграден с много романтичен дух и наричан „Храмът на вечната любов” – Тадж Махал. Построен от Shah Jahan за неговата съпруга Mumtaz Mahal, този мавзолей и до днес вдъхновява поети и писатели. Никой не може да опише мястото с думи, със снимки или картини - гледката те грабва и развълнуван, изпълнен с емоции оставаш без дъх, без думи, без мисли... Следва посещение на Червената крепост в Агра, намираща се в близост. Приятното време минава неусетно с прибиране в хотела и нощувка. 

ДЕН 6 Агра - Делхи 265 км/ок. 5 ч. 
Закуска и освобождаване на хотела в 12 часа. Трансфер до Делхи за полет до София.


 

Примерно полетно разписание - подлежи на препотвърждение:

София

Виена

1130

1210

Виена

Делхи

1305

0005

Делхи

Виена

0135

0555

Виена

София

0715

094

 

Необходими документи за издаване на виза 
 

·         Паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на връщане от Индия. Паспортът трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата.

·         Двупосочен самолетен билет.

·         Две актуални снимки паспортен формат.

·         Такса - заплаща се в лева.

·         Надлежно попълнен формуляр.


Забележки: 
 

  • МИНИМАЛЕН БРОЙ ПЪТУВАЩИ: НЯМА

·         Цените за полетите София-Делхи-София са базирани на най-ниските класи и се препотвърждават след конкретна резервация. В случай, че няма места в тези класи, се предлага алтернативен вариант.

·         Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС.

·         При пътуване от България в Индия не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.

·         Посочената цена е валидна при минимум 2 пълноплащащи

·         При желание от страна на клиента, има възможност за допълнителна нощувка на всяко едно от местата, които се посещават

 

Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата.