ПРИКАЗКА ЗА ДРАКОНИ, БОЙНИ ИЗКУСТВА И ГЛИНЕНА АРМИЯ

1 ДЕН / София – Москва - Пекин 14/05 
Среща на летище София, Терминал 2 за полет София - Москва - Пекин в 12:30 часа. 

2 ДЕН / Пекин 15/05 
Кацане в Пекин в 09.50 ч. и посрещане на летището от фирмата-партньор на Хермес Холидейс. Следва трансфер до хотел Jade Garden 4* или подобен. Моля имайте предвид, че настаняването започва след 14 часа. След дългият полет почивката е напълно заслужена. Днес можете да се разходите, да усетите изключително различната и нова атмосфера на Пекин. Да посетите пазарът Wangfujing, който определено не е подходящ за всеки, но пък със сигурност ще бъде запомнен... Вечерта имате възможност да посетите и най-известния ресторант приготвящ патица по пекински - Da Dong. Резервация е препоръчителна, но ако желаете да изчакате, винаги можете да го направите с освежаваща напитка на бара. Нощувка. 

3 ДЕН / Пекин 16/05 
След закуска, вашият екскурзовод ще ви очаква начало на туристическата програма. Започвате с приятна разходка по най-големия градски площад в целия свят, който е известен с това, че може да побере около 1 милион души - Тянанмън. Разглеждане на Забранения град (UNESCO) и Зимния императорски дворец Гугун - резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, най–големия дворцов комплекс в света с посещение на Залите на висшата хармония и на запазването на хармонията. Разходка из градините с многобройни павилиони и алпинеуми. Следва посещение на Храма на небето Тиентан (UNESCO) – най-свещеният императорски комплекс в Пекин, шедьовър на архитектурата, построен от императорите на династиите Мин и Цин, където те са почитали небесата като върховни жреци и 2 пъти в годината отправяли молитвите си за добра реколта. Интерес представляват Центърът на света - според китайците, Стената на ехото и централната сграда – Храмът на плодородието. Следва обяд в местен ресторант, след което заситени продължавате с разглеждане на Летния дворец, разположен в северозападен Пекин. Това е най-добре запазеният императорски комплекс в Китай. Той прилича на музей, в който се показват технологии на най-високо равнище, свързани с архитектурата, културата и изкуството на Китай. Прибиране в хотел и нощувка. 

4 ДЕН / Пекин 17/05 
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (UNESCO) - може би най-известната забележителност в Китай, провъзгласена за подвиг на инженерството и човешкия стремеж. Следва посещение на гробниците на династията Мин. Обядът ще се състои в местен ресторант. Прибирате се в хотела, изпълнени само с прекрасни гледки и впечатления от днешния ден. Нощувка. 

5 ДЕН / Пекин - Сиан 18/05 
Закуска. Следва трансфер до гарата в Пекин за пътуване с високоскоростен влак до Сиан. Пристигане следобяд и посрещане на фирмата-партньор в Сиан и трансфер до хотел Citadines Xi'an Central 4* или подобен. След настаняване можете да направите приятна разходка. Нощувка. 

6 ДЕН / Сиан 19/05 
След закуска започва и разглеждането на забележителния Сиан. Първата спирка за посещение е небезизвестната Теракотената армия (UNESCO) – един образцов свят под земята (300 г. пр. Хр.). За да подсигурят живота си в отвъдното, владетелите от миналото измисляли всевъзможни неща: издигали ритуални гробници, нареждали да мумифицират телата им, трупали в тях храни, облекло и съкровища и вземали със себе си поданици под формата на дървени или глинени фигурки, които в естествения си ръст, с реалистичното си облекло и оръжие и индивидуално оцветени лица пренасят посетителя в далечен, чужд свят. Свободно време и обяд в местен ресторант. Продължаваме обиколката си с Неолитното селище Банпо. От десетките неолитни култури, съществували паралелно и последователно на територията на древен Китай, културата Яншао несъмнено е дала най-голямо отражение за оформянето на китайската цивилизация. Представителното за тази култура неолитно селище Банпо представлява днес музей на открито, съхранил древни жилищни и култови постройки и дори артефакти, върху които се четат едни от най-ранните пиктограми в света. Прибиране в хотела. Нощувка 

7 ДЕН / Сиан - Луянг - Сиан 20/05 
Ранна закуска и трансфер до гарата. Отпътуване с експресен влак за Луянг. Посрещане от местния екскурзовод и посещение на манастира Шао Лин, разположен в планината Суншан, известен не само с дългата си история, но и с ролята си в Китайския Будизъм и бойни изкуства. Присъствие на демонстрация на бойни изкуства, представени от ученици на манастира. Следва разглеждане на пещерите Лунмън (UNESCO) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века, с повече от 100 000 изображения на Буда, негови ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда. Обяд в местен ресторант и трансфер до гарата за прибиране в Сиан. Трансфер до хотела и нощувка. 

8 ДЕН / Сиан - Пекин 21/05 
Закуска и освобождаване на хотела. Следва трансфер до гарата и високоскоростен влак до Пекин. След пристигане и посрещане от представител следва трансфер и настаняване в хотел. Последен ден за разходки и покупки. Нощувка. 

9 ДЕН / Пекин - София 22/05 
Закуска, освобождаване на хотела и трансфер до летище за полет до София в 11:40 часа. 


 

Допълнителна информация: 

- Датите на тръгване са примерни и могат да бъдат променени в зависимост от предпочитанията.

- В програмата са залегнали цени на полети с Аерофлот като най-икономичен вариант на пътуване. В случай, че клиентът предпочита полети с друг превозвач, ще бъде направено предложение за такива със съответното доплащане.

- Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой или по банков път, или с кредитна/дебитна карта. Върху цените не се начислява ДДС.

- При пътуване от България до Китай не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.

- Паспортен и визов режим: валиден паспорт мин. 6 месеца от датата на пътуване; с виза

- Хермес Холидейс предлага допълнителна застраховка отказ от пътуване, която гарантира предплатените от Вас суми при евентуален провал на пътуването и представлява 2,6 % от сумата за пътуването.

Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата.

  • Пекин

    Хотелите по програмата са четиризвездни с удобна локация. Уточняват се допълнително при резервация.

    Виж още

  • Сиан

    Хотелите по програмата са четиризвездни с удобна локация. Уточняват се допълнително при резервация.

    Виж още