МЕКСИКО И КУБА - ОГРОМНА ДОЗА ЕКЗОТИКА

1 ДЕН София – Мексико Сити 
Полет София – Мексико Сити. Кацане в Мексико, посрещане и трансфер до вашия хотел. Настаняване в хотела и провеждане на информационна среща с представител на компанията-партньор на Хермес Холидейс в Мексико. Нощувка в хотела. 

2 ДЕН Мексико Сити – Теотиуакан 
Закуска. Целодневна екскурзия до известните Пирамиди в Теотиуакан. Посещение на базиликата на Светицата Гваделупе – най-святото място в Мексико, средище на поклонници от Латинска Америка. На около 30 мили северно от Мексико Сити, е разположена древната археологическа зона Теотиуакан – най-големият стар град в Мексико. Както всички древни места в Мексико, Теотиуакан пази скрити тайни, които още не са разнищени. Една от най-големите мистерии на древния град е, че никой не е разбрал къде е изчезнало многочисленото население, което го е обитавало. Те просто се изгубили безследно. Тук се извършвали човешки жертвопринушения, най-често във връзка с астрономически събития. Днес може да се докоснете до боговете, които са навсякъде около вас. Вярва се, че Теотиуакан е силно енергийно място. Преминавате по Алеята на мъртвите – централната част на стария град и посещавате Цитаделата, Храма на Кетцалкоатъл – административния център на града и резиденция на владетеля, Пирамидата на Слънцето – третата по големина пирамида в света, от чиито връх се разкриват прекрасни пейзажи, Пирамидата на Луната – построена в северният край на Теотиуакан. Вечеря и нощувка в хотела. 

3 ДЕН Мексико Сити – Канкун/Ривиера Мая 
Посрещане и трансфер до Ривиера Мая. Настаняване и свободно време. Вечеря. Нощувка. 

4 ДЕН Канкун – Чичен Итца – Канкун 
Закуска. Предстои целодневна екскурзия до най-внушителния церемониален център на маите – Чичен-Итца – едно от новите 7 чудеса на света, който изживява своя разцвет в началото на VII в. и просъществува до XIII в. Тук разглеждате Пирамидата/Храм на бога Кукулкан, Червения трон на Ягуара, Храма на Тигъра, Игрището за пелота (игра с каменна топка), обсерваторията, 1000-та колони … Надвечер отпътуване обратно към Канкун. Нощувка. 

5-8 ДЕН Канкун 
Закуска. Свободно време за почивка. Нощувка. 

9 ДЕН Канкун-Хавана 
Закуска. Трансфер до летището в Канкун. Полет Канкун – Хавана. Пристигане в Хавана, Куба. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Хавана. 

10 ДЕН Хавана 
Закуска. Днес ви каним на среща с Хавана - основан през 1519 г. с името Ла Вилла де Сан Кристобал де Ла Хабана. Три са основните акценти, определящи туристическата карта на града - стара Хавана (паметник на Юнеско), съвременна Хавана, която се простира на запад и плажовете на Хавана, които са на около 20 мин. от центъра на града. Започваме с централния парк на града, Капитолия, минаваме покрай бар Флоридита, следва разходка по красивата централна променада El Prado, булевард Obispo, стария градски площад, площада с катедралата, оръжейния площад. Посещение на уникалния музей на рома Havana Club и магазин-фабрика за пури. Oбяд в ресторант Santo Angel, разположен на Plaza Vieja. Обядът включва посещение на пивоварната “Factor a Plaza Vieja” и дегустация на бира и кафетерия Escorial. Следва свободно време на пазара за сувенири. Следва панорамна обиколка в модерна Хавана. Разхождайки се по прочутия булевард Мелекон и пред вас оживява творчеството на Педро Хуан Гутиерес... Следват богатите квартали и площада на революцията на фона на портрета на Че Гевара и заветното „Свобода завинаги”. За приятен завършек на вечерта предстои посещение на Тропикана шоу (срещу доплащане, по желание). Нощувка. 

11 ДЕН Хавана – Варадеро 
Закуска. Отпътуване за Варадеро. Свободно време за плаж и разглеждане на курорта. Нощувка. 

12 ДЕН Варадеро 
Закуска. След закуска – „Разходка с катамаран” - пътуване с катамаран по Атлантическия океан, по островите на североизток от полуостров Варадеро. Спиране на коралов риф, плуване с шнорхел и маска из красивия подводен свят. Посещение на делфинариум в открития океан и възможност за плуване с делфини. Обяд с морски дарове на остров Кайо Бланко и свободно време за отдих на плажа и плуване. Връщане обратно в хотела. Вечеря. Нощувка. 

13 – 16 ДЕН Варадеро 
Закуска. Свободен ден. Нощувка. 

17 ДЕН Варадеро - Хавана – София 
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Хавана за полет Хавана – София. 

18 ДЕН София 
Пристигане в София в ранния следобед.


Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата.

 • Мексико

  Хотелите по програмата се уточняват допълнително при резервация.

  Виж още

 • Канкун

  Хотелите по програмата се уточняват допълнително при резервация.

  Виж още

 • Хавана

  Хотелите по програмата се уточняват допълнително при резервация.

  Виж още

 • Варадеро

  Хотелите по програмата се уточняват допълнително при резервация.

  Виж още