ШРИ ЛАНКА - ПЪТЕШЕСТВИЕ В МИНАЛОТО...

ПЪРВИ ДЕН: ПОЛЕТ 
Полет за Коломбо през Дубай. 

ВТОРИ ДЕН: НЕГОМБО 
Кацане в Коломбо. Оформяне на визови и митнически формалности. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до град Негомбо. Настаняване в хотел Suriya - 4*. Вечеря и нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН: НЕГОМБО - ДАМБУЛА 
Закуска. Туристическа обиколка на Негомбо. Отпътуване към Дамбула. Най-големият и запазен пещерен храм в страната и от 1991 г. e част от Световното културно и историческо богатство на ЮНЕСКО. Пристигане и настаняване в хотел Camellia - 4*. Вечеря. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: ДАМБУЛА – СИГИРИЯ – КАНДИ 
Закуска. Отпътуване от Дамбула към Сигирия. Изкачване на скалната крепост, строена през V в. от Крал Кашяпа, обявена за паметник на световното културно наследство. „Лъвската скала“ е цитадела с неописуема красота, издигаща се на 200 м. от нивото на джунглата. След това продължаваме към Канди – последната столица на Шри Ланка и обект на световното културно наследство (храмът на Зъбът на Буда и Кралската ботаническа градина). Настаняване в хотел Suisse – 4*. Вечеря. Нощувка. 

ПЕТИ ДЕН: КАНДИ – НУВАРА ЕЛИЯ 
Закуска. Отпътуване към високопланинското градче Нувара Елия. Районът е известен с чаените си плантации и се слави като производител на едни от най-качествените сортове от тази напитка. При посещението си в чаена фабрика, ще станете свидетели на сложния процес и прецизна обработка на нежното растение, както и ще имате възможността да дегустирате чай от наистина световна класа. Тук се намира най-високата точка на острова и един от най-луксозните голф комплекси в цяла Южна Азия. Настаняване в хотел Heaven Seven – 4* . Вечеря. Нощувка. 

ШЕСТИ ДЕН: НУВАРА ЕЛИЯ – ЕЛА - ЯЛА 
Закуска. Отпътуване за резервата Яла. По път се спира за снимки на „Ела Гранд Мотел”, откъдето се разкрива красива панорама към клисурата Ела и водопада Равана. Пристигане в Яла. Настаняване в хотел Chandrika – 4*. Вечеря. Нощувка. 

СЕДМИ ДЕН: ЯЛА – КАТАРАГАМА - ЯЛА 
Закуска. Сафари с джипове в националния парк Яла. Посещение на хиндуиския храм в Катарагама. Връщане обратно в хотела. Вечеря. Нощувка. 

ОСМИ ДЕН: ЯЛА – ГЕЛЕ - БЕРУВЕЛА 
Закуска. Отпътуване за Гале. По пътя ще разгледате старо рибарско селище и ще видите местния риболов на Велигама, който се отличава от всеки друг, след което ще посетим старото португалско укрепление, което по-късно е възстановено и разширено от холандци подпомогнали за запазването му. Пристигане в Геле и разглеждане на холандската крепост в града. Отпътуване за Бентота. Пристигане и настаняване в хотел Bentota Beach – 4* . Нощувка. 

ДЕВЕТИ ДЕН: БЕРУВЕЛА - КОЛОМБО 
Заминаване за столицата Коломбо. Обзорна обиколка на града. Настаняване в хотел Ozo Colombo 4*. Вечеря. Нощувка. 

ДЕСЕТИ ДЕН: ПОЛЕТ 
Закуска. Полет от Коломбо до София през Дубай. 


 

Ако сте запален пътешественик със страст за уникални култури, спиращи дъха пейзажи и опасани от палми нежни плажове - запознайте се с нашата програма до пленителния тропически остров, разположен в Индийския океан. Народът на Шри Ланка храни история, датираща от „раждането на времето”. Това е място, където душата на будизма все още живее, а красотата на природата изобилства непокътната . Малко са местата в света, които предлагат забележителна концентрация от зашеметяващи пейзажи, девствени плажове, завладяващо културното наследство, фантастични кулинарни блаженства и уникални преживявания в рамките на скромната си площ - 8 ЮНЕСКО обекта, 1 330 км бреговата линия, 15 национални паркове с диви животни, 500 000 акра чаени плантации, 250 акра ботанически градини, 350 водопади и една култура, която датира от преди 2 500 години. Шри Ланка – островът на магически пропорции, отронената сълза..., която свободно се носи в Индийския Океан. 

 

Допълнителна информация: 

- Необходими документи за записване: валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане) и попълнен договор на Хермес Холидейс АД 

- За посещение в Шри Ланка няма изискване за поставяне на задължителни ваксини


Визова информация: 

Българските граждани, пътуващи до Шри Ланка е необходимо да са получили предварително туристическа виза. За целта се попълва електронен формуляр и се заплаща такса в размер от 30 щ.д. Визата се потвържава по електронна поща и се полага в паспорта при пристигане на международното летище в Коломбо. Попълването на формуляр и подаването на документите за виза се извършва от Хермес Холидейс един месец преди отпътуване на групата.

Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата.

 • ШРИ ЛАНКА 4*

  Хотелите по програмата са 4-звездни и се уточняват допълнително при резервация.

  Виж още
  3069.00
  цени от, лв

  Резервирай