ТАЙЛАНД - ТРОПИЧЕСКА ОБИКОЛКА ИЗ РАЙСКИ ОСТРОВИ...

1-ви ден / София - Банкок 
Излитане от летище София за полет до Банкок. 

2-ри ден / Банкок 
Кацане в Банкок и трансфер до избрания хотел, настаняване и свободна вечер. 

3-ти ден / Банкок (закуска) 
Закуска. Вашият екскурзовод ще ви очаква в хотела, за да се отправите на екскурзия. Около 6 500 000 души живеят в главната част на Банкок, а заедно с предградията броят на жителите на тайландската столица достига близо 12 000 000 души. С това си население Банкок се счита за един от най-многолюдните градове в света. Тук се преплитат екзотично съвременните сгради и древните будистки храмове. Започвате с посещение на едни от най-известните храмове на Кралство Тайланд – Wаt Traimit (храмът на Златния Буда), в който се съхранява изключително масивна статуя на Буда, изцяло от злато, висока 4 м, с тегло от 5,5 т - най-големият златен Буда в света, следва посещаване на храма на лежащия Буда „Ват По”– най-древният внушителен храм с най-красивото изображение на гигантски лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м., висок 15 м.), нозете му са украсени със 108 огромни седефени миди, четирите статуи са посветени на четиримата императори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Последното посещение днес е на Wat Benjamabophit (Мраморният храм) - царски храм, построен през 1901 г. вдъхновящ поради прекрасния керарски мрамор, от който е изграден. В превод Банкок означава "град на ангелите", известен още с другото си име – "Венеция на изтока", поради множеството канали с обща дължина над 100 км. Разположен от двете страни на река Менам (Чао Прая), на Тайландския залив, точно там, където течението на река Чао Прая (Chao Phraya River) се влива в морските води. Реката е най-важната характеристика, която обособява ландшафтния изглед на града. Продължавате с лодка разглеждането на Банкок от страна на каналите по течението на река Чао Прая. Прибиране в хотела и нощувка. 

4-ти ден / Банкок - Канчанабури (закуска, обяд, вечеря), ок. 3ч. 
Закуска. Следва трансфер до Канчанабури - провинция, намираща се на северозапад от Банкок, известна с тясната си връзка с Втората Световна война. Най-заслужаващото си място е Thailand-Burma Railway Center - интерактивен музей и център за проучване и информация, посветен на историята на железницата Тайланд - Бурма. Следва посещение на Alied War Cemetery - паметник на близо 6000 затворници, загинали по време на войната. Следва кратък и приятен круиз по река Kwai, а след това и настаняване в хотела, където ще имате и обяд. След кратка почивка и освежаване, следва ново пътешествие с лодка, а след това и посещение на Hellfire Pass. Вечерта по време на вечеря ще се порадвате и на традиционни танци Mon, водещи началото си от Бурма. Нощувка. 

5-ти ден / Канчанабури - Хуа Хин (закуска, обяд) 
Закуска. Преди напускане на хотела ще посетите селището Мон и ще се разходите из джунглата. Тук можете да се възползвате и от възможността за разходка на гърба на слон. След това приключение за запътвате към местен ресторант, където ще бъде и обядът днес. Пътуването до Хуа Хин (Кралският град) ще бъде с влак. След пристигане имате трансфер и настаняване в хотел. Самият град не е голям, но е добре познат с красивите си брегове, както и с това, че е един от най-старите познати курортни места в Тайланд. Голямата гордост тук е Нощния пазар - На не повече от 100– метровата уличка след залез слънце се опъват шатри, разгъват се маси и се подреждат “бутиците” – тайландските сергии с какво ли не – от миниатюрни украшения до дрехи , сувенири и бонбони. Тук, разбира се, са и уличните ресторанти, където може да се хапне много евтино и страшно вкусно. Всичко се приготвя пред очите ви, на силен огън в огромни тигани-уок, с прекрасните тайландски аромати, сосове и подправки. И задължителният ориз. Нощувка. 

6-ти ден / Хуа Хин - Ко Тао (закуска) 
След закуска следва пътуване до Чумпхон, от където е и фериботът за Ко Тао. Пристигане и трансфер до хотела. Нощувка. 

7-ми ден - 9-ти ден / Ко Тао (закуска) 
Тези дни са посветени на острова и изследването му. Ко Тао е също познат и като островът на костенурките, не само заради подобната му форма, но и поради познато място за размножаване на защитените видове Карета Карета и зелената морска костенурка. Прозрачните води и пълното морско разнообразие превръщат мястото в перфектно за гмуркане и шнорхелинг. 

10-ти ден / Ко Тао - Ко Пханган (закуска) 
След закуска следва напускане на хотел и трансфер до Ко Пханган. Трансфер и настаняване в хотела. 

11-ти ден - 12-ти ден / Ко Панган (закуска) 
Свободни дни за разходки, плаж, слънце...Остров известен с нощния живот. Посещението на Head Rin е задължително, тъй като това е най-известният плаж в Ко Пханган, където се провежда известното „full moon“.Това събитие празнува пълнолунието на нощта и събира една голяма част от купонджиите по цял свят. 

13-ти ден / Ко Панган - Ко Самуи (закуска) 
След закуска и напускане на хотела имате трансфер до следващото райско кътче - Ко Самуи. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела за следващите няколко дни. 

14-ти ден - 15-ти ден / Ко Самуи (закуска) 
Последни дни, изпълнени с емоции и нови изживявания. Третият по големина остров радва със страхотен нощен живот, красиви плажове, прекрасни места за посещение и много възможности за водни разходки. 

16-ти ден / Ко Самуи - Банкок - София (закуска) 
Закуска и напускане на хотела. Трансфер до летище за вътрешен полет до Банкок и следващ полет до София. 


 

Примерни хотели по програмата:

1. Furama Silom 3*, Банкок

2. River Kwai Jungle Rafts Resort 4*, Канчанабури

3. Manathai Hua Hin 3*, Хуа Хин

4. Pinnacle Koh Tao Resort 3*, Ко Тао

5. Havana Beach Resort 3*, Ко Пханган

6. Dara Samui Beach Resort & Spa Villa 4*, Ко Самуи

 

Условия и срокове за записване: 

- Период на пътуване: 01 май - 31 октомври

- Датите за тръгване са ориентировъчни и могат да бъдат променени по желание на клиентите.

- Минимален брой участници: 6 пълноплащащи

- Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой, с карта или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС.

- При посещение на Тайланд не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка;

- Паспортен и визов режим: За пътуването е необходимо да имате валиден паспорт мин. 6 месеца от датата на пътуване;Тайланд - визов режим за българи - получава се в България - 30 евро, формуляр, попълнен в офиса на Хермес Холидейс, паспорт и 1 снимка, срок за издаване 3 дни;

- Местата по полетите подлежат на препотвърждение. В случай, че в момента на резервация местата в калкулирана класа са изчерпани, цената подлежи на корекция или предлагаме алтернативни полети.

Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата.

 • ТАЙЛАНД

  Хотелите по програмата са четиризвездни с удобна локация. Уточняват се допълнително при резервация.

  Виж още
  3041.00
  цени от, лв

  Резервирай